Опис
Слива Емпрес Слива Емпрес - новий сорт невідомого походження. Завезений з США. Дерева середньорослі, крона широкоовальна, розлога, середньої густини. Початок плодоношення: 4-5 рік. Термін дозрівання: друга декада вересня. Урожайність: висока. Опис плодів: Плоди масою 40-45 г, овальні, видовжені, різнобічно, верхівка плоду округла, з невеликою ямкою в центрі, черевної шов слабо розвинений, не розтріскується; форма плода типова для угорок. Шкірка темно-фіолетова, покрита блакитним восковим нальотом. М'якоть жовто-зелена, при повному дозріванні буро-жовта, щільна, в перезрілих плодів м'яка, соковита. Смак солодкий з невеликою кислинкою і легкою терпкістю, дегустаційна оцінка - 4,3 бала. Кісточка подовжено-овальна, добре відділяється від м'якоті. З плодів виготовляють сік з м'якоттю, джем, варення. Особливості: Зимостійкий сорт, також показує високу стійкість до основних грибкових захворювань слив. Сорт самобезплідний. Кращими запилювачами є сливи сортів Угорка Донецька і Ренклод. Слива Емпрес Новий сорт невідомого походження. Завезених Із США. Д ерев середньоросле, крона широкоовальна, розлога, середньої густоти. Початок плодоношення: 4-5 рік. Термін дозрівання: друга декада вересня. Урожайність: висока. Опис плодів: Плоди масою 40-45 г, овальні, відовжені, різнобокі, Верхівка плоду округла, з невелика ямкою в центрі, черевній шов слабо розвинута, що не розтріскується; форма плода типова для угорок. Шкірка темно-фіолетова, вкріта блакитним восковим нальотом. М'якоть жовто-зелена, при ПОВНЕ дозріванні буро-жовта, щільна, у перезріліх плодів м'яка, Соковита. Смак солодкий з невелика кислинкою и легкою терпкістю, дегустаційна оцінка 4,3 бала. Кісточка подовжено-овальна, добре відділяється від м'якоті. З плодів виготовляють сік з м'якоттю, джем, варення. Особливості: Зімостійкій з орт, такоже показує скроню стійкість до основних грибкових захворювань слив. Сорт самобезплідній. Краще запилювачів є сливи сортів Угорка Донецька и Ренклод.