Опис
Смородина Чорна Софіївська Смородина Чорна Софіївська це сорт чорної смородини середнього терміну дозрівання. Виведений в Україні в 1986 р при схрещуванні гібридної форми С - 106 с сортом Білоруська солодка. Сорт транспортабельний, універсального використання Термін дозрівання: червень-липень. Урожайність: 5-6 кг / кущ. Опис: кущ вище середньої величини, напіврозкидистий. Пагони товсті, з укороченими міжвузлями, еластичні. Грона середньої довжини. Ягоди 2,0 г, кислувато-солодкі, з сухим відривом, з дружним дозріванням, при дозріванні не обсипаються. Особливості: Сорт підходить для вирощування в усіх регіонах України. У догляді невибагливий. Має комплексну стійкість до грибних хвороб, до почковому кліща і листової галиці. Сорт транспортабельний, універсального використання Країна вирощування: Україна. Крім вживання безпосередньо в їжу, з ягід смородини готують варення, компот, желе, пастилу, мармелад, сиропи і порічкове віно.Лістья і плоди смородини використовуються для приготування відварів і чаїв, як смакової добавки в м'ясо і рибу.